De Website Is Onlangs Vernieuwd.

U kunt nog gerust gebruik maken van de oude site.


Ga Door Naar De Nieuwe Site Blijf Hier
Acupunctuurpraktijk Gary Lu - Acupunctuur in Heemskerk - Acupunctuur

Acupunctuurpraktijk Lu

Acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde

Over acupunctuur

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

 

Verbinding tussen lichaam en geest

Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is.

De acupuncturist kan behandelen door middel van naaldtechnieken, moxa-technieken (chinese kruiden), cupping, of een combinatie hiervan. De acupunctuurbehandeling kan worden ondersteund met oefentherapie, kruidentherapie, massagetechnieken zoals Tui-Na, ademtherapie en adviezen aangaande eet- en leefpatronen. En zo was het in het oude China ook al. Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.


Acupunctuur pijnlijk?

Doet acupunctuur pijn? Een veel gestelde vraag. De meeste patiënten beschrijven een saai, licht pijnlijk gevoel wanneer de naald wordt ingebracht. Het plaatsen van de (zeer fijne) naalden geschiedt snel en meestal pijnloos. Abdominale acupunctuur (via de buik) is volstrekt pijnloos. Ik ben gespecialiseerd in deze vorm van acupunctuur.