De Website Is Onlangs Vernieuwd.

U kunt nog gerust gebruik maken van de oude site.


Ga Door Naar De Nieuwe Site Blijf Hier
Acupunctuurpraktijk Gary Lu - Acupunctuur in Heemskerk - Ooracupunctuur

Acupunctuurpraktijk Lu

Acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde


Ooracupunctuur wordt vaak omschreven als reflexologie voor het oor. Er zijn honderden punten op het oor waarvan wordt aangenomen dat ze een micro-systeem van het lichaam vertegenwoordigen, met punten voor zowel fysieke als emotionele gebieden.

 

 


Ooracupunctuur heeft zijn wortels in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Net zoals deze oude geneeskunst acupunctuurpunten op het lichaam definieert voor de behandeling van verschillende aandoeningen, zijn soortgelijke punten gedefinieerd op het oor. Het oor is eigenlijk een microkaart van het hele lichaam, met alle lichaamsdelen vertegenwoordigd. Alle delen van het lichaam kunnen dus met behulp van het uitwendige oor worden behandeld. Voorstanders geloven dat ooracupunctuur werkt omdat veel van de zenuwuiteinden in het oor in verbinding staan met hormonale delen van de hersenen en organen in het lichaam.

 

Elk punt op het oor wordt gestimuleerd om specifieke problemen te behandelen, men kan zich direct richten op gebieden om verschillende gezondheidsaandoeningen te behandelen. Deze punten worden behandeld met verschillende behandelmethoden zoals acupunctuurnaalden of speciale oorpleisters.