De Website Is Onlangs Vernieuwd.

U kunt nog gerust gebruik maken van de oude site.


Ga Door Naar De Nieuwe Site Blijf Hier
Acupunctuurpraktijk Gary Lu - Acupunctuur in Heemskerk - Mentale klachten

Acupunctuurpraktijk Lu

Acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde

Acupunctuur kan toegepast worden bij o.a. de volgende mentale klachten:

Depressiviteit

Fobieën

Stress

Burn-out

Onrustige gevoelens

Lusteloosheid

Eetstoornissen

ADHD

Langdurige stress, arbeid en overmatig gebruik van de hersenen kunnen een overmatige belasting van uw lichaam veroorzaken. Natuurlijk is het ook mogelijk dat men geboren wordt met zwakke inwendige organen, net zoals sommige mensen van nature sentimenteel zijn en anderen meer optimistisch. In de traditionele Chinese geneeskunde is elk inwendig orgaan verantwoordelijk voor een teveel óf tekort van een emotie. Bijvoorbeeld : als u te snel boos wordt, heeft u een teveel aan leverenergie. Of andersom: een tekort leverenergie kan een depressie veroorzaken. Wanneer u structureel last van stress hebt, en uw interne organen te zwak zijn om de last te dragen, zal dit een effect hebben op uw emoties, waardoor het onmogelijk wordt uw negatieve emoties te verdrijven, en kan dit zelfs uw slaap, eetlust en spijsverteringsproblemen beïnvloeden.

Wat kan acupunctuur bij depressie betekenen?

In het algemeen wordt aangenomen dat acupunctuur het zenuwstelsel kan stimuleren. Van bepaalde acupunctuurpunten is aangetoond dat ze specifieke gebieden in de hersenen positief kunnen beïnvloeden, en daarmee nervositeit en de gevoeligheid voor pijn en stress verminderen en ontspanning bevorderen. Acupunctuur kan veilig worden gecombineerd met andere westerse behandelingen, zoals antidepressiva, en helpen de bijwerkingen te verminderen en het effect vergroten.


Behandeling:

Naast het toepassen van acupunctuur kan er bv. leefstijladvies gegeven worden die kan helpen in het verslaan van de depressie. Regelmatig contact met een therapeut bij een depressie blijkt bij te dragen aan het behandelen ervan. Bij de behandeling van depressie kan er, naast acupunctuur, ook andere traditionele Chinese geneeswijzen toepassen, bijvoorbeeld tuinamassage ter ontspanning en het opbouwen van energie.