De Website Is Onlangs Vernieuwd.

U kunt nog gerust gebruik maken van de oude site.


Ga Door Naar De Nieuwe Site Blijf Hier
Acupunctuurpraktijk Gary Lu - Acupunctuur in Heemskerk - Spijsvertering

Acupunctuurpraktijk Lu

Acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde

Acupunctuur kan toegepast worden bij o.a. de volgende klachten:

Diabetes

Maagzuur

Winderigheid

Oprispingen

Aambeien

Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS)

Constipatie

Diarree

Uw eetgewoonten, emoties en werkstress kunnen allemaal leiden tot spijsverteringsproblemen. De Chinese geneeskundige diagnose kan aan het licht brengen welke van uw inwendige organen niet goed functioneren. Door middel van acupunctuur kan ik uw maag- of darmstoornissen effectief verbeteren, of u nu te veel óf te weinig eetlust heeft of een slechte spijsvertering. De resultaten zijn uitstekend en na elke behandeling voelbaar. Na het eten voelt u geen/minder opgeblazen gevoel en ook uw ontlasting wordt beter. 

Acupunctuur en PDS:

 

Uw therapeut neemt een volledige anamnese af om het verband te vinden tussen verschillende symptomen en uw PDS-patroon vast te stellen. De behandeling richt zich vervolgens op de onderliggende oorzaken. Meestal vindt een Chinees geneeskundig therapeut een verstoord evenwicht tussen het zenuwstelsel en de sterkte van het spijsverteringsstelsel. Het is te makkelijk om te zeggen dat stress direct PDS veroorzaakt, maar stress beïnvloedt wel het zenuwstelsel. In de praktijk valt in elk geval te zien dat chronische stress tot meer permanente ziektebeelden waaronder PDS kan leiden.  De therapeut zal ook de rol van slijm, van teveel óf te weinig lichaamsbeweging, van slaappatronen en -vanzelfsprekend- van het voedingspatroon onderzoeken. Bepaalde acupunctuurpunten stimuleren de peristaltiek van de darmen. Andere punten ontspannen de spiercontracties en dat verlicht klachten als constipatie, gasvorming, opgeblazen gevoel, pijn en diarree. Adviezen over stressvermindering en suggesties voor wijziging van het voedingspatroon zijn ook een belangrijk onderdeel van de complete behandeling van PDS door acupunctuur.

Acupunctuur en diabetes:

De behandeling van diabetes bestaat al heel lang in China en de behandeling in de Chinese geneeskunde is altijd gebaseerd geweest op de gehele persoon. In het beginstadium van diabetes is de eetlust zeer sterk omdat de milt en de maag niet in harmonie zijn, waardoor de maag te agressief functioneert, waardoor u een verhoogde eetlust heeft. De milt is dan echter te zwak (de Chinese geneeskunde schrijft de functie van alvleesklier toe aan de milt), zodat je niet genoeg insuline kunt produceren om het voedsel dat je eet om te zetten in energie. In latere stadia van diabetes leidt de langdurige agressie van de maag tot zwakte, verlies van eetlust en langdurige slechte absorptie, wat de fysieke kracht en constitutie van uw lichaam al heeft aangetast. De Chinese geneeskunde kan uw eetlust en spijsvertering onder controle houden door het evenwicht van de milt- en maagfuncties aan te passen, zodat uw symptomen zowel in het vroege als in het late stadium kunnen worden verbeterd.